Kvůli extrémnímu vytížení přepravců se doručení objednávky může opozdit v jednotkách dnů. Děkujeme za pochopení
×

0

Košík

0 Kč

Váš košík je prázdný...

+420 776 150 650

(PO - NE, 8:30-22:30)

Menu pro podzimní oslavy a grilování

Menu pro podzimní oslavy a grilování

Po horkém létu přichází chladný podzim. I když se může zdát, že to znamená konec grilovaček a oslav venku, opak je pravdou... Barevný podzim přímo vyzývá k uspořádání akcí v prostředí plném krásných dekorací, barev a světýlek. Stále ještě si můžete s přáteli užít chvilky na čerstvém vzduchu, pouštět s dětmi draky či opékat buřty nebo brambory.
Jak si prodloužit sezónu jsme psali již v předchozím článku. A proto pro Vás máme malou inspiraci na podzimní menu a na závěr i jeden výborný recept.

U ohně či grilu

Jídlo na podzimních oslavách musí příjemně zahřát a nasytit. Dvakrát více Vám pak bude chutnat, pokud je připravované venku na otevřeném ohni, ať už klasicky jako opékané buřtKotlík Field 5líky, nebo při vaření v kotlíku. Skvělá podzimní a barevně zajímavá jídla vhodná do kotlíku jsou například Boršč či Ratatouille. 
Ani gril však na podzim nemusí zahálet. Využít můžete typické podzimní suroviny. Pokud máte rádi zeleninu, jistě si zamilujete dýni připravovanou na grilu. Stačí ji pouze osolit a lehce zakápnout olivovým olejem. Tato pochoutka má netradiční chuť a navíc zasytí. Pokud rádi houbaříte, máte o program postaráno. Brzy ráno vyrazíte na houby a odpoledne si je můžete připravit na grilu – například jako houbový špíz.

A teď náš slíbený domácí recept.

Podzimní zvěřinový biftek

Podzimní zvěřinový biftek

Suroviny: Svíčková z daňka, slanina, sůl, pepř, řapíkatý celer, mrkev, červená cibule, bobkový list, tymián, jalovec, česnek, červené víno.

Postup: Svíčkovou ze zvěřiny obalíme slaninou a ovážeme. Lehce osolíme a opepříme.

Naložíme do směsi řapíkatého celeru (1–2 řapíky), mrkve (1 ks), červené cibule (zeleninu je třeba nakrájet), bobkového listu (2–3 lístky), tymiánu, několika kuliček rozmáčknutého jalovce, dvou rozkrojených stroužků česneku a kvalitního červeného vína. Alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc v lednici.

Maso opečeme na rozpáleném grilu 5–8 minut po každé straně, poté ideálně i ze strany, až bude slanina lehce křupavá.

Z marinády lze připravit vynikající omáčku skvěle pasující k opečené slanině. Víno necháme zredukovat na minimum, přidáme máslo a necháme chvíli odpočinout.

Maso po opečení necháme pár minut odstát pod kouskem másla a podáváme s omáčkou a chlebem.

Dobrou chuť!

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání