0

Košík

0 Kč

V košíku nic nemáte.

Podívejte se na naši akční nabídku produktu.

Přihlášení

+420 776 150 650

(PO - NE, 8:30-22:30)

Období grilování se blíží!

01.03.2017

0

Období grilování se blíží!

Paní Zimě už pomalu končí funkční období a brzy se vlády opět ujme Jaro. Příjdou první teplé, prosluněné dny, ideální k posezení na zahradě spojené s tím, co máme všichni rádi. Ano, řeč je o grilování.

„Ahoj grile, dlouho jsme se neviděli...“

Před prvním grilováním je dobré gril ještě jednou umýt, i když jste tak jistě učinili ještě před jeho uskladněním.

Ať už máte gril na dřevěné uhlí, gril plynový, nebo elektrický, po vyčištění ho rozpalte na maximum a nechte 15-20 minut rozpálený, zbavíte se tak všech bakterií.

Gril byste měli samozřejmě čistit po každém použití i během sezóny. Přepálený tuk, který ulpívá na rožtu a po opětovném rozehřátí grilu z něj odkapává do rozpálené vany, tvoří kouř, jenž má nejen negativní vliv na chuť grilovaných potravin, ale vzniká zde i vážné riziko zdravotní, látky v kouři obsažené totiž mohou být karcinogenní.

Skvrny ze všech částí grillu odstraníte nejlépe mýdlovou vodou, nezapomeňte však gril posléze důkladně opláchnout vodou čistou.

K čištění nikdy nepoužívejte agresivní chemické prostředky, ty by mohly váš gril trvale poškodit. Na silné usazeniny ze spodních částí grilu můžete použít drátěnku.

Grily bývají obvykle vybaveny větracími klapkami, kde se usazenin vyskytuje nejvíce, na vyčištění těchto částí si dejte obzvlášť záležet, zanešení větracích klapek má za následek špatnou funkci grilu.

Tip – dokonalé hamburgery bez jediné kapky přidaného tuku

Chcete oslnit rodinu i přátele opravdu dokonalými hamburgery? Nekupujte maso mleté, zvolte raději libové zadní hovězí v celku a pomocí ostrého nože ho najemno naškrábejte (stejný postup jako když přípravujete tatarák) naškrábané maso okořeňte čerstvě mletým pepřem a nadrobno nasekaným česnekem, preferujete-li hamburgery ostré, přidejte špetku chilli (sůl v této fázi nepřidávejte) a ze směsi vytvarujte cca 3 cm vysoké hamburgery.

Na rošt položte vrstvu grilovacího alobalu a do středu každého hamburgeru vmáčkněte těsně před grilováním kostku ledu, hamburger na rozpálený gril pokládejte tou stranou, kde je vmáčknutý led, ten se během několika vteřin vypaří a pára cestou „vymáčkne“ z masa jeho vlastní tuk, na kterém hamburgery chutnají nejlépe. Hamburgery posolte jakmile se na povrchu zatáhnou.

Nemáte ještě gril? Navštivte kategorii Grily a krby v našem e-shopu a pokud si s výběrem grilu nevíte rady, obraťte se na naší zákaznickou linku, kde vám rádi poradíme.

Zpět do blogu

Diskuse k článku (0)

Zadejte Vaše jméno

Vaše jméno

Zadejte Váš email

Váš email

Zadejte zprávu